Slaraffensommer på Mallorca

Av INGA RAGNHILD HOLST | Foto: FRAN FERNÁNDEZ

Jeg har skrevet om reiser i femten år. Det har vært litt av en jobb. Den uken har jeg rodd på Inle Lake i Burma, for så feire karneval på Trinidad og Tobago den neste. Derfor har jeg blitt en innmari kjedelig turist. Jeg gidder ikke reise langt. Jeg har ikke så lyst til å sette meg inn i noen ting som helst. Akkurat som alle andre som skal på ferie i fellesferien. I sommer skal jeg til Palma de Mallorca. Gjett om jeg gleder meg.

Først skal jeg spise torskekroketter, alle typer skjell og blekksprut på Boveda. Det smaker godt med albariño fra fastlandet i glasset. Sjappa er ikke spesielt trendy, men det er smekkfullt av skrubbsultne gjester som bestiller det ene fatet etter det andre. Dette stedet liker jeg.

Bare noen gater unna ligger den finere Forn de Sant Joan (www.forndesantjoan.com), hvor filmregissør Pedro Almovódar gjerne spiser middag. Her spiser vi mediterrasian mat, altså en hybrid av det beste fra Asia og Middelhavet.

Palma de Mallorca er en sofistikert by med nesten cirka 350 000 innbyggere som ligger flott dandert rundt festningen Almudeina. Det var maurerne som bygget festningen mens de okkuperte Spania. Shoppingen er omtrent som i Barcelona, bare i litt mindre format. Her ligger motehusene på rekke og rad i Avinguda Jaime. I sommer skal jeg kjøpe et nytt par menorquinas, enkle bondesandaler på gummisåler. De finnes i tusen farger og mønstre.

Ettersom jeg liker duften av støv og gulnet papir, skal jeg innom den rigide Rod Browns antikvariat Fifth & Bond Fine Books i Carrer Morey 7.

–  Jeg snakker ikke om Kindle og Amazon, sa han sist.

Men han har da en Facebook-side. Og han vet nøyaktig hvor den Dickens-utgaven du spør etter står.

Jeg elsker å danse salsa. I Spania bor det folk fra hele Latin-Amerika og de fleste byer har et eller annet sted hvor du kan danse. Palma også. Kan hende jeg først tar en cocktail på Idem bar, som slår fast at fløyel aldri går av moten.

Men jeg er ikke mindre eventyrlysten enn at jeg skal finne meg en stille badebukt hvor jeg ikke har vært før. Eller cala som det heter på katalansk. Før jeg legger meg til rette og igjen blir en komaturist.

Hvor er ditt beste ferietips?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *