Yes, you can

Av INGA RAGNHILD HOLST | Foto: CAPE GRACE

(SOSIAL SCENE) Luksus har ikke noe med stjerner å gjøre. Det handler om hjertelag.

I det jeg kommer inn i frokostsalen på et femstjerners hotell skjer dette:

– Frue, vil De ha melk i kaffen? spør hovmesteren.

Men før jeg rekker å si wienerbrød, har han trykket regningen opp i fjeset mitt.

Les flere ytringer i Spicymedia.no/Sosial-scene

De beste opplevelsene får du verken på designhotellet er på steder med mange stjerner. Ei heller får denne typen hoteller deg til å føle deg som gjest, tvert i mot ser mange av dem ut til at de har vunnet OL i hvordan få penger ut av deg før du rekker å si Le Méridien. En godt opphold handler om hjertelag, ikke stjerner.

Når jeg sjekker inn er jeg opptatt av følgende:

  1. Internett. Det skal være gratis. Du inviterer ikke til gjestebud, for så å kreve penger av dem for å bruke av wifi-en din.
  2. Av og til trenger du en hjelpende hånd med kofferten, selv om hotellet ikke har pikkolo.
  3. Du kan faktisk hjelpe gjesten med å få vasket jobbskjorten sin, selv om vaskeriet er stengt. Det finnes en løsning. Du kan også lage et ostesmørbrød når kjøkkenet er stengt. Det handler om vilje og evne til å se gjesten.

 

Et av de aller fineste hotellene jeg har besøkt i livet mitt, er Cape Grace i Cape Town. Ikke bare fordi sola skinner blidt inn i de store, vakkert innredede rommene i verdens mest strålende og naturskjønne byer. Men fordi de møter deg, helt uten hansker og nypusset messing, med gode smil og en hjelpsom hånd. Klart de kan få vasket blusen din. Klart de kan fortelle deg veien. Her sier de ja før de har tenkt over om de faktisk har tjenesten du etterspør.

Regningen signerer du i det du sjekker ut. Dette er gjestfrihet, summert opp i «Yes, we can». Du trenger ikke hvite hansker eller mange stjerner for å få til det. Du trenger hjertevarme.

INFO:

West Quay Road, Cape Town
Tlf: + 27 –21 410 7100
Pris: Fra 5 130 ZAR per natt

www.capegrace.com

Les om verdens mest luksuriøse tog, Rovos Rail»» 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *