Fra Karibia til Kanari

AV INGA RAGNHILD HOLST | FOTO: FRAN FERNÁNDEZ

Tekst: INGA RAGNHILD HOLST | Foto: FRAN FERNÁNDEZ

 

SANTA CRUZ DE TENERIFE (VG) Fritert geitost, pølser og skinker kommer på bordet. Så skåler med brennende chili og rynkete småpoteter. Deretter fastost med honningduppe og yams. Alt ettersom kokkene er ferdige.

 

Klokken er ett og det er lunsjtid på La Hierbita i Tenerifes hovedstad Santa Cruz nord på øya. Et lag av kelnere freser over de skjeve golvene og mellom fullsatte bord.

– Ta to flasker vin med det samme du er i farta, ropes det et fra et bord med sultne sjeler.

Gjestene støyer høylydt om fotballkamper og jobb mens de hiver innpå. Fat på fat kommer inn og folk mumser, smaker slurper og nyter. Og kokken har ikke begynt på hovedrettene enda. På det hundre år gamle etablissementet finnes det verken fish’n chips, taco og alt det som turistene på chartermaskinen lengre sør på øya ikke klarer seg uten.

–Her har vi bare tradisjonelle retter tuftet på råvarene fra Kanariøyene, sier kokk Susana Pacheco. – Det går i ost, poteter, yams, mais, svin, kanin og fisk.

Les hele saken i VG 5. juli, 2009

Download pdf

 

Les flere saker publisert i VG»»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *