Hotell Nygård

Kokk Erlend Eliassen setter sin ære i å lage bra mat til beboerne på Nygård sykehjem i Sandefjord. Faksimile fra NKLs fagblad Kjøkkensjefen. Foto: Carl Martin Nordby

Kokk Erlend Eliassen setter sin ære i å lage bra mat til beboerne på Nygård sykehjem i Sandefjord. Faksimile fra Kjøkkensjefen, fagblad for Norges kokkemesteres landsforening. Foto: Carl Martin Nordby

Av INGA RAGNHILD HOLST | Foto: CARL MARTIN NORDBY

 

(KJØKKENSJEFEN): Maten på Nygård sykehjem koster ikke så mye. Men de får mer smak og matglede ut av hver krone enn mange andre sykehjem.

 

Det er lunsjtid på Nygård sykehjem i Sandefjord. Cato Monsen (80) gleder seg. Det er dekket på med porselensservise. En tøyserviett er ligger stramt rullet i en serviettholder.

Her er det like god mat som på hotell i Oslo, sier Cato Monsen til Kjøkkensjefen.

Så kommer suppeterrinen. Han forsyner seg godt av dagens broccolisuppe med fløte og smør i.

Se flere saker publisert i Kjøkkensjefen »»

Kokkehjerter

 

Monsen er ikke langt unna hotellstandard. Kokk og avdelingsleder Erlend Eliassen og hans nestkommanderende, Kjell Severinsen, også han kokk, driver institusjonskjøkkenet etter samme prinsipper som på et hotell. Beboeren er gjest og pleiepersonalet er servitører. Selv tar de på seg kokkeuniformen hver dag.

På en restaurant kan du bestille den maten du vil og det kan du her også, sier Eliassen.

Denne saken ble publisert i fagbladet Kjøkkensjefen nr 2-2016 som gis ut av Norges kokkemesteres landsforening. Saken legges i sin helhet ut på Spicymedia.no høsten, 2016. 

 

Del saken ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Tumblr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *