Den tidligere kjøkkensjefen på El Bulli, Albert Raurich, driver nå en av Barcelonas beste tapasbarer, Dos palillos. Men Ferran Adrià har vært med å utvikle stedet og maten som serveres der.
Det kommer folk fra hele verden til Barcelona. Det ser du når skal spise tapas. På Dos Palillos , som nylig fikk en Michelin-stjerne, får du asiatiske tapas. Så typisk Barcelona.
ALBERT ADRIÀ: Han har tilbragt brorparten av sitt yrkesaktive liv med å eksperimentere på El Bulli. Nå lager intense tapas på sitt nye sted, Ticket. Men bror Ferran er aldri langt unna.
På Ticket som drives av Alberto Ferrán lages maten i disken mens du ser på.
LOLITA TAPAS: Adrià-brødrenes barndomsvenn, Joan Martínez vil at det skal være spontant, uformelt, men likevel innovativt på sin nye restaurant Lolita.
ALKYMIA: I Katalonia serveres produkter fra åkrene, skogene, fjellene og havet på samme tallerken. Hav og fjell heter tradisjonen. Her har Michelin-stjerne chef Jordi Vilà brukt svinekinn og østers med saus, spinat og nøttestrø.
HELLIG LUNSJ: På Santa hersker Paco Guzman som nyter av de mange store markedene i bydelen hvor en av hans restauranter, Santa, ligger. Han lager en internasjonal urban cuisine. Elene Kharchanka og Miram Moreno nyter lunsj som består av smaksprøver fra Guzmans kjøkken.
FOTO: FRAN FERNÁNDEZ / TEKST: HEGE PAULSEN OG INGA RAGNHILD HOLST